УНИКАЛНА СИСТЕМА ЗА ЗДРАВЕ СРЕЩУ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И ТРОМБОФЛЕБИТ

           За щастие, има такава лечебна и профилактична система, създадена от японския проф. Кацудзо Ниши. Тя е изключително сполучлив синтез на богатия опит на древните школи в областта на традиционната профилактика и лечение на болестите.

     Излекувала тежък тромбофлебит по системата Ниши, Майя Гогулан става най-ревностната негова последователка и през 1999 г., с голяма любов и признателност, издава книгата „Сбогувайте се с болестите”.       

     Разширените вени не са заболяване единствено на крайниците, нито са козметичен дефект, а проблем на целия организъм и по-конкретно, на унаследена слабост на съединителната тъкан. Доказателство за това са рецидивите след оперативното отстраняване на заболелите вени. Това напълно обяснява комплексния лечебен  подход по системата на проф. Ниши, който не съветва операция.

     От древни времена се е смятало, че болестите са свързани със състоянието на крайниците. Четвъртото правило на здравето по системата Ниши представлява упражнение за капилярите, в което активно участват крайниците, ръце и крака, със синхронни вибриращи движения. То стимулира оттичането на венозната кръв към сърцето, цялостната циркулация на кръв и лимфа до върховете на пръстите и очистването на капилярите  от микротромби. Така се подобрява насищането на тъканите и органите с хранителни вещества и кислород и се подпомага детоксикацията. Същото упражнение позволява на лежащо болните да компенсират обездвижването и да се борят с евентуалното тромбозиране на съдовете, следствие от залежаването. Това е „бяг на място“ без да се натоварва сърцето.

 

     Проф. Ниши препоръчва още:

  • пиенето на 2,5-3 л течности дневно като част от тях да бъдат под формата на чай от листата на касис, малина, шипка или райска ябълка
  • оптимално съотношение 3:1 на сурова към термично обработена храна
  • ежедневни контрастни водни и въздушни процедури
  • детоксикация на организма и др.

          Като най-значими отрови  той посочва рафинираната захар и алкохола. Аз бих добавила пържените храни и химията в храните и лекарствата.

     Като фитотерапевт, ще споделя за наличието на ефикасни натурални продукти за външно и вътрешно приложение, които укрепват и тонизират венозните съдове и техните клапи и правят възможно неоперативното лечение.

     При стрес или по-силен афект, разширените вени често реагират с болезнени спазми. Затова съществено място в системата за здраве заемат препоръките на проф. Ниши за укрепване на психиката.

     Целта на тази уникална здравна система е цялостно хармонизиране на организма и живот без болести.

     Есенно-зимният сезон със своите хлад и студ успокоява вените и това е сезонът, подходящ за тяхното лечение и подготовка за летните горещини.

                    

                                                                                   Д-р Весела Коевска

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.